Faipar – a faipar tudományos folyóirata

 

 

 


A Faipar jelenleg hazánkban az egyetlen tudományos folyóirat, mely tudományos cikkeket közöl a hazai és nemzetközi faipar területéről. A kiadványt a Faipari Tudományos Egyesület (FATE) indította 1951-ben. A folyóirat viharos történelme során különböző példányszámokban és formátumban jelent meg, de fő küldetése mindig ugyanaz maradt: tudosítani a magyar faipari élet fontosabb eseményeiről, és megjeleníteni a hazai faipari kutatások eredményeit.

2002 óta az újság a Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kara, majd 2008 óta a NymE-Erfaret Nonprofit Kft. gondozásában jelenik meg. Ezzel párhuzamosan a folyóirat megújult; nagyobb terjedelemben, növekvő igényességgel, elegáns megjelenéssel látja el feladatát. A tudományos cikkek lektorált formában, angol összefoglalóval kerülnek publikálásra, hogy minél színvonalasabban tájékoztassák az olvasókat a hazai faipari kutatások legfrissebb eredményeiről. Emellett az újság híreket, érdekességeket is tartalmaz a magyar faipari élet területéről.

Érdemes a lapot megrendelni, ha:

·       Ön tájékozódni szeretne a hazai faipar legfrisebb híreiről, eseményeiről;

·       érdeklik a hazai faipari kutatások legfrissebb eredményei;

·       támogatni szeretné a Faipari Mérnöki Kar tudományos tevékenységét.

Kérjük, nézzen szét weblapunkon, ismerkedjen meg kiadványunkkal, és megrendelésével támogassa a folyóirat megjelentetését!

 

 

 

 

A folyóirat címe:

Faipar

 

Megjelenik:

Negyedévente

 

Terjedelem:

36 old. + borító

 

Példányszám:

600

 

Kiadja:

Nyugat-magyarországi Egyetem
Faipari Mérnöki Kar és

ERFARET Nonprofit Kft.

 

Nyomtatás:

ReproLan Kft., Sopron

 

HU-ISSN:

0014–6897